kontrast kontrast • powiększanie tekstu czcionka normalna czcionka większa czcionka największa • wersja wai tryb wai Powrót do wersji graficznej

Menu strony

Lewe menu

Urząd

Godziny otwarcia:

Poniedziałek: 8:00 - 18:00*

Wtorek - Piątek: 8:00 - 16:00

 

*w poniedziałki w godzinach 16:00 - 18:00 dyżury pełnią pracownicy:

- Wydziału Obsługi Mieszkańców

- Delegatury Biura Administracji i Spraw Obywatelskich

- stanowisk kasowych Wydziału Budżetowo-Księgowego

- Urzędu Stanu Cywilnego

 

Terenowy Punkt Paszportowy czynny jest w godzinach:

poniedziałek: 10:00 - 17:30

wtorek - piątek: 8:00 - 15:30

Opłaty paszportowe i geodezyjne wyłącznie gotówką

 

Adres: ul. Grochowska 274
03-841 Warszawa


Centrala urzędu 22 44 35 555


urzad@pragapld.waw.pl

„Profesjonalista rynku gastronomicznego”

Opublikowany:
 
 
 

W okresie styczeń 2012 r. – wrzesień 2013r. Dzielnica Praga-Południe m. st. Warszawy realizowała projekt pt. „Profesjonalista rynku gastronomicznego”. Projekt otrzymał dofinansowanie w wysokości 869 666 zł.  w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytetu IX, Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. 
Przedsięwzięcie było kontynuacją zrealizowanego w latach 2010-2011 r. projektu „Będę atrakcyjnym pracownikiem”.
Podobnie jak poprzednio wsparciem objętych zostało 144 uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich przy ul. Majdańskiej 30/36 w Warszawie. 
W ramach projektu organizowane były kursy zawodowe o profilu kelnerskim, barmańskim, kuchni cateringowo-bankietowej uzupełnione szkoleniami z języka angielskiego o profilu zawodowym. Ponadto uczniowie odbywali odpłatnie praktyki zawodowe w warszawskich hotelach i restauracjach oraz brali udział w spotkaniach z pracodawcami. 
144 uczniów podniosło swoje kwalifikacje, co jest niezwykle pomocne we wkraczaniu na rynek pracy, w którym szczególnie trudno odnaleźć się absolwentom nie posiadającym doświadczenia. 
Dodatkowo 10 nauczycielek oraz nauczycieli miało okazję podnieść swoje kompetencje zawodowe w ramach kursów o profilu kelnerskim i kuchni cateringowo-bankietowej.
Dzięki środkom z dofinansowania na potrzeby kursów zakupiono specjalistyczny sprzęt gastronomiczny, który po zakończeniu projektu pozostaje w szkole i służyć będzie wszystkim uczniom, wzbogacając ofertę edukacyjną szkoły. 
 
7039

Pozostałe artykuły w tym samym dziale co „Profesjonalista rynku gastronomicznego”