Godziny otwarcia:
Poniedziałek: 8:00 - 18:00*
Wtorek - Piątek: 8:00 - 16:00
*w poniedziałki w godzinach 16:00 - 18:00 dyżury pełnią pracownicy:
- Wydziału Obsługi Mieszkańców
- Delegatury Biura Administracji i Spraw Obywatelskich
- stanowisk kasowych Wydziału Budżetowo-Księgowego
- Urzędu Stanu Cywilnego
Terenowy Punkt Paszportowy czynny jest w godzinach:
poniedziałek: 10:00 - 17:30
wtorek - piątek: 8:00 - 15:30
Opłaty paszportowe i geodezyjne wyłącznie gotówką
Adres: ul. Grochowska 274
03-841 Warszawa
Centrala urzędu 22 44 35 555
Urząd Dzielnicy Praga-Południe m.st. Warszawy w terminie od 01.09.2017 r. do 31.08.2019 r. realizujeprojekt pn. „Inwestycja w przyszłość”, który współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020 (Oś Priorytetowa X Edukacja dla rozwoju regionu, Działanie 10.3 Doskonalenie zawodowe, Poddziałanie 10.3.1 Doskonalenie zawodowe uczniów).
Jest to projekt partnerski, którego liderem jest firma szkoleniowa Syntea SA (www.syntea.pl). Grupą docelową są uczniowie i słuchacze z 17 szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe z województwa mazowieckiego. Celem projektu jest podniesienie zdolności 1450 uczniów do przyszłego zatrudnienia poprzez realizację w szkołach i placówkach kształcenia zawodowego programu rozwojowego obejmującego:
Wsparciem w ramach projektu „Inwestycja w przyszłość” w Dzielnicy Praga-Południe objęty został Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych przy ul. Komorskiej 17/23 (www.zssgil.edu.pl). Uczestnikami przedsięwzięcia jest 40 uczniów szkoły. W ramach projektu planowana jest realizacja warsztatów z kompetencji społecznych oraz zajęć mających na celu uzyskanie dodatkowych kompetencji zawodowych, tj. barman, barista, zajęcia cukiernicze, zajęcia kulinarne z zakresu wykorzystania owoców morza i dziczyzny do sporządzania potraw, zajęcia cukiernicze - styl angielski, carving. Ponadto 32 uczniów weźmie udział w stażach zawodowych, które realizowane będą w różnego rodzaju zakładach gastronomicznych. W ramach projektu planowane jest także doposażenie szkoły w specjalistyczny sprzęt gastronomiczny.